Cum sa alegi vinul in functie de preparatul din carne servit

Cand este realizat cum trebuie, asocierea vinului cu carnea pe care o serviti va duce la un gust mai bun al intregii mese. Cu toate acestea, oamenii tind sa aleaga acelasi vin indiferent de tipul de preparat servit. La Casa Seciu, am creat marca proprie de vinuri, alb, rosu si rose pe care le puteti degusta impreuna cu preparatele din meniul nostru.

In cele ce urmeaza, prezentam principalele tipuri de carne si cum le puteti asocia cu diferite tipuri de vin pentru o masa copioasa.

Friptura, miel si alte tipuri de carne rosie

In general, cu cat carnea rosie este mai subtire, cu atat vinul rosu cu care o asociezi trebuie sa aiba o nuanta mai deschisa. Spre exemplu, un rib-eye se va asocia perfect cu un vin rosu cu o nuanta indrazneata. Pentru carnea cu textura si aroma mai delicata, cum ar fi mielul, este recomandata alegerea unui vin rosu cu taninuri mai fine.

Peste si fructe de mare

Vinul alb se imperecheaza cel mai bine cu pestele si fructele de mare. Pestii slabi, cum ar fi bibanul, se asociaza bine cu un pahar racoritor cu vin alb, pe cand pestii mai carnosi precum somonul si pestele spada, se potriveste mai bine cu un vin alb cu o savoare puternica. Alte fructe de mare, cum ar fi stridiile si crevetii, sunt cel mai bine asociate cu un vin alb neincalzit sau cu sampanie sau vin spumant.

Pui si alte pasari de curte

Carnea alba, cum ar fi pieptul de pui sau de curcan, tinde sa se potriveasca bine cu vinurile albe precum Sauvignon Blanc sau Chardonnay, in timp ce carnea inchisa la culoare, cum ar fi rata si alte vanate, se potriveste cu vinurile rosii precum Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon.

Porc

Desi este o carne alba, carnea de porc tinde sa fie destul de bogata si ca atare, se imperecheaza bine atat cu vinurile albe, cat si cu cele rosii. Ca si in cazul pasarilor de curte si a altor tipuri de carne, felul de mancare in sine va decide cea mai buna pereche de vinuri, dar de regula, carnea de porc este cel mai bine asociata cu vinuri cu un profil aromat de fructe si un numar scazut de tanin.

Atunci cand veniti la Casa Seciu sa serviti o masa copioasa, cereti recomandarea ospatarului in ce priveste alegerea vinului potrivit pentru un festin pe cinste.

Post a Comment